Американски и европейски фондови пазари

Индексите, достигащи рекордни нива, бяха наблюдавани в сряда, 12 август, с положителната атмосфера на американските пазари. Възстановяването, наблюдавано в технологичните запаси, което беше слабо през последните дни, се увеличи. Данните за инфлацията през юли, които се открояват в календара с данни, се увеличават с 0.6% на месечна база, въпреки очакването за 0.3% увеличение. Dow Jones затвори на 27976 с 289 пункта, S&P 500 индекс на 3380 с 46 точки премия и Nasdaq на ниво 11012 с 229 точки печалба. Индексът S&P 500 достигна най-високото си ниво от 19 февруари и беше близо до рекордно затваряне. 

Секторите на здравеопазването и информационните технологии се откроиха с 2% премии в индекса на Dow Jones. Промишлеността, финансите, суровините и енергетиката затвориха деня с лека загуба. Apple, Microsoft, Home Depot, United Health, Merck и Intel бяха основните акции. Boeing, Exxon и American Express бяха разглеждани като най-намаляващите акции. В индекса S&P 500 информационните технологии, здравеопазването, дискреционното потребление и инфраструктурата бяха секторите, които спечелиха най-голяма стойност. Финансите бяха единственият сектор, който затвори деня със загуби. AMD, Qualcomm, Nvidia и Conocophilips бяха водещите документи в индекса с премии от 5% и повече. 

Европейските пазари се повишиха на фона на положителното настроение на пазара. Повишаването на цените на петрола и металите също повиши дяловете в сектора. Най-високите нива през последните три седмици се наблюдават в основните индекси. Индексът FTSE 100 привлече вниманието с 2% премия и затвори над средното за 50 дни. Промишленото производство в Обединеното кралство се възстанови повече от очакваното на месечна база, а данните за растежа за второто тримесечие бяха обявени да се свият с 20.4%, въпреки очакването за свиване с 20.7%. В индекса DAX най-добрите акции по печалба са били Deutsche Boerse, Beiersdorf, RWE и Merck с премии от над 2%. Само MTX и Wirecard затвориха деня със загуби. Премиум курс беше наблюдаван във всички сектори на британския индекс FTSE 100. Секторите, които спечелиха най-много, бяха инфраструктурата, здравеопазването, основното потребление и индустрията. 

Германската ревизия на инфлацията и седмичните искания за безработица в САЩ изпъкват в календара с данни утре.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Hibya haber ajansı. Tüm hakları saklıdır.